Keresés ebben a blogban

2011. december 31., szombat

Forralt bor

Tudom, tudom, szilveszterkor bólét illik csinálni, de én most mégis forralt borral fogok ünnepelni. Bár a kedvenc forralt bor borom pont elfogyott a Tesco-ban, azért sikerült egy másik, kellően olcsó (de mégsem tablettás) üveggel beszereznem. Forralt borhoz ugyanis teljesen felesleges 4 puttonyos Tokaji aszút pazarolni. Van, aki vörösből szereti, van, aki fehérből, a lényeg, hogy édes legyen.
Ebből lesz a forralt bor
  1. Egy citromot és két narancsot felkarikázok.
  2. Citrom + narancsok
  3. A bort alacsony lángon felteszem főni.
  4. Bor a lábosban
  5. Hozzáöntök egy pohár vizet (egy üveg borhoz 2-3 dl víz).
  6. Beleteszek 7 evőkanál cukrot és jól elkeverem.
  7. Hozzáadom a citromot és a narancsot.
  8. Gyümölcsök a borban
  9. Beleteszek egy zacskó egész fahéjat, egy-egy kis marék szegfűszeget és szegfűborsot.
  10. Fűszerek
    Fűszerek a borban
  11. Időnként megkeverve lassan felforralom.
  12. Néhány percig nagy lángon forrni hagyom, majd leveszem a tűzről.
  13. Forr a bor
  14. Bögrébe szűröm (a gyümölcsök aztán megszívják magukat a finom borral, holnap reggel megeszem és jól berúgok :)).
Forralt bor

1 megjegyzés:

  1. Köszi a receptet, szerintem is aszalt gyümölcsökkel az igazi. Ha ti is bor rajongók vagytok, ezen az oldalon sok hasznos infót olvasgathattok http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés