Keresés ebben a blogban

2011. december 17., szombat

Tepsiben sült sajtos fasírt

Van egy remek étterem Szófiában, ahol a világ legfinomabb fasírtja kapható. Próbálok rájönni a titokra, a mai ebéd is ennek a kísérletezésnek az eredménye. Sajnos nem olyan lett, mint az ottani, de ez a verzió is finom. Kell hozzá: fokhagyma, hagyma, sajt, marhahús (más hús is használható), olaj, fűszerek.
  1. A fokhagymát és a hagymát apró darabokra vágom.
  2. Hagyma
  3.  Hozzáadok fél kiló darált marhahúst és jól összedolgozom. A hagyományos magyar fasírtba szokás még tojást, áztatott zsemlét, zsemlemorzsát, esetleg pirospaprikát és petrezselymet is tenni, ezeket most kihagyom.
  4. Hagyma és marhahús
  5. A sajtot (trappista) kockákra vágom.
  6. Felkockázott trappista sajt
  7. A húsos masszából vizes kézzel gombócokat formálok, a gombócok közepébe egy-egy sajtkockát nyomok majd lezárom.
  8. Húsgombóc
    Középen sajt
    Gombóc lezárva
  9. A fasírtokat tepsibe teszem, köré nyers krumplidarabkákat szórok, ez lesz majd a köret.
  10. Fasírtkák a tepsiben
  11. A krumplit sózom, és az egészet meglocsolom olajjal.
  12. Olajban
  13. A tepsit alufóliával letakarom, és így sütöm 15-20 percig 180 fokon. Közben imádkozom, hogy a sajt ne folyjon ki.
  14. Leveszem a fóliát, és újabb 20 percig sütöm. Amint a krumpli megpirult, kész a fasírt is.
  15. Sül a fasírt
    A kész alkotás.
  16. Tálalom. (Zárójelben jegyzem meg, hogy én ma céklával ettem, és isteni finom volt.)
Sajtos fasírt krumplival

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése