Van egy remek
étterem Szófiában, ahol a világ legfinomabb fasírtja kapható. Próbálok rájönni a titokra, a mai ebéd is ennek a kísérletezésnek az eredménye. Sajnos nem olyan lett, mint az ottani, de ez a verzió is finom. Kell hozzá: fokhagyma, hagyma, sajt, marhahús (más hús is használható), olaj, fűszerek.
- A fokhagymát és a hagymát apró darabokra vágom.
|
Hagyma |
- Hozzáadok fél kiló darált marhahúst és jól összedolgozom. A hagyományos magyar fasírtba szokás még tojást, áztatott zsemlét, zsemlemorzsát, esetleg pirospaprikát és petrezselymet is tenni, ezeket most kihagyom.
|
Hagyma és marhahús |
- A sajtot (trappista) kockákra vágom.
|
Felkockázott trappista sajt |
- A húsos masszából vizes kézzel gombócokat formálok, a gombócok közepébe egy-egy sajtkockát nyomok majd lezárom.
|
Húsgombóc |
|
Középen sajt |
|
Gombóc lezárva |
- A fasírtokat tepsibe teszem, köré nyers krumplidarabkákat szórok, ez lesz majd a köret.
|
Fasírtkák a tepsiben |
- A krumplit sózom, és az egészet meglocsolom olajjal.
|
Olajban |
- A tepsit alufóliával letakarom, és így sütöm 15-20 percig 180 fokon. Közben imádkozom, hogy a sajt ne folyjon ki.
- Leveszem a fóliát, és újabb 20 percig sütöm. Amint a krumpli megpirult, kész a fasírt is.
|
Sül a fasírt |
|
A kész alkotás. |
- Tálalom. (Zárójelben jegyzem meg, hogy én ma céklával ettem, és isteni finom volt.)
|
Sajtos fasírt krumplival |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése