Keresés ebben a blogban

2011. december 31., szombat

Tárkonyos csirkeleves

Egyetlen fűszer, és az étel máris különleges lesz. Ritkán használok tárkonyt, ünnepi ételekhez. És ma ünnep van, szilveszter.
  1. Egy nagyobb csirkemell szeletet felkockázok.
  2. Csirkemell
    Csirkemell kockák
  3. A húst kevés olajon megpirítom.
  4. Hús olajon
    Pirul a hús
  5. Míg a hús pirul, megpucolom a leveszöldséget (hagyma, sárgarépa, fehérrépa, ha van zeller, karalábé, stb.), majd feldarabolom.
  6. Leveszöldség
    Zöldségek feldarabolva
  7. Amint a hús megpirul, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és sót teszek bele.
  8. Vízzel felöntve
  9. Ezután beleteszem az összevágott zöldségeket, a fazekat lefedem és tovább főzöm.
  10. Zöldségek a levesben
    Fortyog a leves
  11. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, felöntöm az egészet vízzel és utána sózom.
  12. Vízzel felöntve
  13. Szárított tárkonyt szórok bele, úgy fél zacskónyit, és elkeverem.
  14. Ha a leves ismét forrni kezd, tésztát szórok bele (vagy ha nem vagyok olyan lusta, akkor apró krumpligombócokat).
  15. Tészta a levesbe
  16. A tárkonynak eleve kicsit savanykás íze van, ezt még hangsúlyozom egy kis tejfölös habarással. Egy pohárba tehát tejfölt teszek (kb. 1 dl).
  17. Tejföl
  18. Hozzáadok 2 evőkanálnyi lisztet.
  19. Liszttel
  20. A tejfölt a liszttel simára keverem.
  21. Simára keverve
  22. Hozzáadok 1 evőkanál forró levest, és simára keverem. Újabb evőkanál leves, megint simára keverem. Ezt addig folytatom, míg a pohár meg nem telik. Erre azért van szükség, hogy a hideg tejföl ne ugorjon össze a leves tetején. Se nem szép látvány, se nem finom.
  23. Leves a tejfölben
  24. A pohár tartalmát óvatosan beleöntöm a levesbe és elkeverem.
  25. Habarás
    Tejfölös habarás a levesbe keverve
  26. Rottyan egyet, és már tálalom is.
Leves tálalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése