Keresés ebben a blogban

2011. december 31., szombat

Tepsis csirke répás burgonyával

Ez egy kevés munkával járó fogás lusta napokra. Igaz, nem készül el gyorsan, de tényleg nincs vele sok macera.
  1. Fogok egy kilónyi csont nélküli, szeletelt csirkemellet.
  2. Csirkemell
  3. A szeleteket kiklopfolom és mindet félbe vágom.
  4. Egy szilikonlappal bélelt tepsibe teszem a húsdarabokat.
  5. Klopfolt hússzeletek
  6. Megpucolok néhány nagyobb krumplit, felkockázom és a hús mellé szórom.
  7. Burgonya
    Krumpli a hús mellett
  8. Ugyanezt teszem 5-6 nagyobb répával (lehet sárga- és fehérrépa vegyesen).
  9. Répa
    Répa felkarikázva
    A tepsiben
  10. Az egészet jól megsózom és olajat csorgatok rá.
  11. Beolajozva
  12. Egy lapos fakanállal alányúlok, a húst és a zöldségeket megforgatom, hogy mindkét oldala sós és olajos legyen.
  13. Forgatás
  14. Megszórom petrezselyemmel (a szárított is jó).
  15. Petrezselyemmel
  16. 1-1,5 dl vizet öntök alá.
  17. A tepsit lefedem alufóliával.
  18. Alufóliával lefedve
  19. 200 fokon 40 percig sütöm.
  20. Leveszem a fóliát, a fakanállal megforgatom, majd további 20 percig pirítom. Közben egyszer-kétszer benyúlok és a fakanállal megforgatom.
  21. Fólia levéve
  22. Kész. Tálalom.
Elkészült az étel
Tálalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése