- Fogok egy kilónyi csont nélküli, szeletelt csirkemellet.
- A szeleteket kiklopfolom és mindet félbe vágom.
- Egy szilikonlappal bélelt tepsibe teszem a húsdarabokat.
- Megpucolok néhány nagyobb krumplit, felkockázom és a hús mellé szórom.
- Ugyanezt teszem 5-6 nagyobb répával (lehet sárga- és fehérrépa vegyesen).
- Az egészet jól megsózom és olajat csorgatok rá.
- Egy lapos fakanállal alányúlok, a húst és a zöldségeket megforgatom, hogy mindkét oldala sós és olajos legyen.
- Megszórom petrezselyemmel (a szárított is jó).
- 1-1,5 dl vizet öntök alá.
- A tepsit lefedem alufóliával.
- 200 fokon 40 percig sütöm.
- Leveszem a fóliát, a fakanállal megforgatom, majd további 20 percig pirítom. Közben egyszer-kétszer benyúlok és a fakanállal megforgatom.
- Kész. Tálalom.
Csirkemell |
Klopfolt hússzeletek |
Burgonya |
Krumpli a hús mellett |
Répa |
Répa felkarikázva |
A tepsiben |
Beolajozva |
Forgatás |
Petrezselyemmel |
Alufóliával lefedve |
Fólia levéve |
Elkészült az étel |
Tálalva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése