Bár már lassan vége a sütőtök szezonnak, talán még nem késő kipróbálni ezt a kissé bizarrnak tűnő fogást. Vegetáriánus húgom (indián nevén Nagy Paraj) hetek óta nyüstöl, hogy mennyire finom, vétek kihagyni, és most, hogy hazalátogatott, nem úsztuk meg, hogy szombati ebéd gyanánt prezentálja.
Hozzávalók:
- 1-2 kisebb, hosszúkás, édes sütőtök
- 2-3 fej hagyma
- olivaolaj
- só, bors
- tészta (penne, de lehet más is)
- parmezán sajt (opcionális)
Elkészítés:
- Felteszem főni a tésztát.
|
Penne tészta |
- A tököt meghámozom és kockákra vágom.
|
Kockára vágott sütőtök |
- Meghámozom a hagymát. Minél több, annál finomabb.
|
Hagyma |
- Meglehetősen nagy darabokra vágom.
|
Hagyma nagy darabokra vágva |
- Olajat öntök alá, és elkezdem párolni.
|
Hagyma olivaolajjal |
- Közben megmosom a sütőtököt.Leöntöm róla a vizet, de nem csöpögtetem szárazra.
- Amint a hagyma kicsit megpirult, hozzákeverem a tököt, sózom. Folyadékot nem teszek hozzá, elég az, ami a mosás után a tökön maradt, illetve ami kifő belőle.
|
Pirult hagyma |
|
Tök hagymával |
- Lefedem az edényt, és lassú tűzön addig párolom, amíg a tök szét nem mállik.
|
Kész a tök-szósz |
- Leszűröm a megfőtt tésztát, és a tökös szószhoz keverem.
|
Sütőtökös tészta |
- Tálaláskor borsozom vagy sajtot szórok rá.
|
Sütőtökös tészta borssal |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése