Kiürült az éléskamra, szégyenszemre csak tartós élelmiszerek vannak itthon. Hideg van, ilyenkor a kutyát sem engedik ki az utcára, ezért gondoltam, körbenézek a fiókokban.
Ezeket találtam:
|
Hozzávalók |
- Fokhagyma
- Dió
- Tejszín
- Bolgár Siren sajt (kb. olyan, mint a feta)
- Grillezett paprika olajban
- Szárított paradicsom olajban
- Fekete, magozott olajbogyó
- Spagettitészta
- Oregano
- Bazsalikom
Az embert egyből átjárja a mediterrán hangulat.
Elkészítés
Megjegyzés: Pontos mennyiségeket nem tudok írni, a recept rögtönzés útján jött létre.
- Tésztás ételeknél a legelső lépés mindig az, hogy a tésztát feltesszük főni. Általában az az idő, amíg készre fő pont elég arra, hogy megalkossuk a szószt.
- 3-4 gerezd fokhagymát meghámozok és apró darabokra vágom
|
Fokhagyma (hú, nem túl szép ez a vágódeszka) |
- Fél üveg szárított paradicsomot (kb. 7 db) felvágok
|
Paradicsom |
- Ugyanezt teszem a grillezett paprikával (fél üvegnyi) és az olajbogyóval (kb. 10 szem)
|
Grillezett paprika olajban |
- Az összevágott alapanyagokat belezsuttyantom egy edénybe, és kicsit összefőzöm. Olaj nem kell alá, hiszen a paradicsom és a paprika eleve olajban úszkált.
|
Fokhagyma, paradicsom, paprika, olajbogyó |
- Míg a többi hozzávaló süldögél, apróra vágom a diót (2-3 marék), majd azt is beleteszem a lábosba, hadd piruljon.
|
Dióval |
- Mikor már érezni a piruló dió illatát, beletördelem a sajtot az egyvelegbe (200 g).
|
Sajt hozzáadva |
- Összefőzöm, hogy a nagyobb sajtdarabok szétmorzsálódjanak, majd beleöntök kb. 1 dl tejszínt és tovább főzöm.
- Bazsalikommal, oregánóval fűszerezem.
- Közben a tészta is elkészült, leszűröm (nem mosom le), és a sajtos-tejszínes masszába forgatom.
- Kész. 25 perc telt el a konyhába lépésem óta.
|
Téli mediterrán tészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése