Keresés ebben a blogban

2011. december 6., kedd

Téli mediterrán tészta

Kiürült az éléskamra, szégyenszemre csak tartós élelmiszerek vannak itthon. Hideg van, ilyenkor a kutyát sem engedik ki az utcára, ezért gondoltam, körbenézek a fiókokban.
Ezeket találtam:

Hozzávalók
  • Fokhagyma
  • Dió
  • Tejszín
  • Bolgár Siren sajt (kb. olyan, mint a feta)
  • Grillezett paprika olajban
  • Szárított paradicsom olajban
  • Fekete, magozott olajbogyó
  • Spagettitészta
  • Oregano
  • Bazsalikom
Az embert egyből átjárja a mediterrán hangulat.

Elkészítés
Megjegyzés: Pontos mennyiségeket nem tudok írni, a recept rögtönzés útján jött létre.

  1. Tésztás ételeknél a legelső lépés mindig az, hogy a tésztát feltesszük főni. Általában az az idő, amíg készre fő pont elég arra, hogy megalkossuk a szószt.
  2. 3-4 gerezd fokhagymát meghámozok és apró darabokra vágom
  3. Fokhagyma (hú, nem túl szép ez a vágódeszka)
  4.  Fél üveg szárított paradicsomot (kb. 7 db) felvágok
  5. Paradicsom
  6. Ugyanezt teszem a grillezett paprikával (fél üvegnyi) és az olajbogyóval (kb. 10 szem)
  7. Grillezett paprika olajban
  8. Az összevágott alapanyagokat belezsuttyantom egy edénybe, és kicsit összefőzöm. Olaj nem kell alá, hiszen a paradicsom és a paprika eleve olajban úszkált.
  9. Fokhagyma, paradicsom, paprika, olajbogyó
  10. Míg a többi hozzávaló süldögél, apróra vágom a diót (2-3 marék), majd azt is beleteszem a lábosba, hadd piruljon.
  11. Dióval
  12. Mikor már érezni a piruló dió illatát, beletördelem a sajtot az egyvelegbe (200 g).
  13. Sajt hozzáadva
  14. Összefőzöm, hogy a nagyobb sajtdarabok szétmorzsálódjanak, majd beleöntök kb. 1 dl tejszínt és tovább főzöm.
  15. Bazsalikommal, oregánóval fűszerezem.
  16. Közben a tészta is elkészült, leszűröm (nem mosom le), és a sajtos-tejszínes masszába forgatom.
  17. Kész. 25 perc telt el a konyhába lépésem óta.
Téli mediterrán tészta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése