Ha sok embernek valami személyes kis apróságot szeretnék adni, akkor általában különleges formákban ízesített csokiszeletkéket öntök. Ez hamar megvan, és ki ne szeretné a csokit? (Rajtam kívül...) A formák terén nagyon kreatív vagyok, mivel ezeket csak alkalomszerűen használom, nem kell strapabírónak lenniük. Legtöbbször a kreatív boltokban kapható gipszkiöntő formákat használom erre a célra.
- A csokoládét a Marcipános-mandulás és a Mártott bonbonoknál leírt módon temperálom.
- Egy citromot jó alaposan megmosok, majd a héját az olvadt csokiba reszelem és elkeverem. Vigyázok, hogy a fehér részt véletlenül se reszeljem bele, mert attól keserű lesz.
 |
Citrom |
 |
Citromhéj a csokiban |
- Kiválasztom a formát, az alkalomhoz illően jelen esetben valamilyen karácsonyi motívumot.
- Beleöntöm a csokit a mélyedésekbe, majd egy spatula segítségével elsimítom, hogy mindenhol jól kitöltse a mintát.
 |
Formába töltés |
 |
Elsimítás |
- A műanyag forma egyik oldalát megemelem, és néhányszor az asztalra ejtem. Így a csokiban levő légbuborékok feljönnek a tetejére, és az egyenetlenségek is elsimulnak.
 |
Feljöttek a kis buborékok |
 |
A csokoládé mindenütt kitölti a formát |
- 15-20 percre hűtőbe teszem.
- Ha megszilárdult, a csokit óvatosan kinyomom a formából.
 |
Díszítés előtt |
- Aranyszínű lüszterporral díszítem.
 |
Csoki aranyporral |
 |
Karácsonyi csokifalatkák |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése