Keresés ebben a blogban

2011. december 22., csütörtök

Karácsonyi citromos csokifalatkák

Ha sok embernek valami személyes kis apróságot szeretnék adni, akkor általában különleges formákban ízesített csokiszeletkéket öntök. Ez hamar megvan, és ki ne szeretné a csokit? (Rajtam kívül...) A formák terén nagyon kreatív vagyok, mivel ezeket csak alkalomszerűen használom, nem kell strapabírónak lenniük. Legtöbbször a kreatív boltokban kapható gipszkiöntő formákat használom erre a célra.
  1. A csokoládét a Marcipános-mandulás és a Mártott bonbonoknál leírt módon temperálom.
  2. Egy citromot jó alaposan megmosok, majd a héját az olvadt csokiba reszelem és elkeverem. Vigyázok, hogy a fehér részt véletlenül se reszeljem bele, mert attól keserű lesz.
  3. Citrom
    Citromhéj a csokiban
  4. Kiválasztom a formát, az alkalomhoz illően jelen esetben valamilyen karácsonyi motívumot.
  5. Beleöntöm a csokit a mélyedésekbe, majd egy spatula segítségével elsimítom, hogy mindenhol jól kitöltse a mintát.
  6. Formába töltés
    Elsimítás
  7. A műanyag forma egyik oldalát megemelem, és néhányszor az asztalra ejtem. Így a csokiban levő légbuborékok feljönnek a tetejére, és az egyenetlenségek is elsimulnak.
  8. Feljöttek a kis buborékok
    A csokoládé mindenütt kitölti a formát
  9. 15-20 percre hűtőbe teszem. 
  10. Ha megszilárdult, a csokit óvatosan kinyomom a formából.
  11. Díszítés előtt
  12. Aranyszínű lüszterporral díszítem.
Csoki aranyporral
Karácsonyi csokifalatkák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése