Hét végén nem tudtunk elutazni a nagy hó miatt, úgyhogy otthon csücsültünk, rajzfilmeket néztünk és sokat ettünk. Megkérdeztem a fiúkat, mit süssek. Az egyik válasz az volt, hogy valami csokisat, a másik pedig a Sacher torta. Így szerencsére mindkettőnek a kedvére tudtam tenni. És természetesen magamnak is, mert bár csokit nem nagyon eszem, a Sacher tortát én is nagyon szeretem. Annyira passzol egymáshoz a csoki és a baracklekvár íze! Kevés ennél tökéletesebb párosítást tudok elképzelni.
Megnéztem az Interneten több receptet, míg végül
ennél kötöttem ki. Az elkészítés módja nem sokban különbözik a többiektől, viszont meglepő módon ebbe csak 2 tojás kell (minden más receptben legalább 5-6-ot olvastam). Az eredeti leíráshoz képest én annyit változtattam, hogy a csokit nem lereszeltem, hanem a vajjal és kakaóval együtt megolvasztottam, úgy öntöttem a tojássárgás cukorhoz. Legközelebb viszont tenni fogok a masszába apró csokidarabokat, szerintem úgy még finomabb lesz. Ja, és másnap, mikor a tészta már jól beszívta a baracklekvárt, sokkal de sokkal finomabb, mint frissen.
A
receptet és az elkészítés módját nem írom le, elolvasható az
alábbi linken. Ehelyett felteszek pár képet nyálcsorgatónak.
|
Cukros tojássárgája |
|
Olvasztott vaj, kakaó és csoki keveréke |
|
A kettő elegye |
|
Simára keverve |
|
Keményre vert tojásfehérje |
|
Óvatosan a csokis elegybe keverem |
|
Itt már a liszt is benne van |
|
Sütés előtt |
|
Sütés után |
|
Szép, ugye? |
|
Gőzölgő tészta és baracklekvár |
|
Jóóóó vastagon megkentem |
|
A tetejét is |
|
Ebből lesz a csokimáz |
|
Csokimázzal körbekenve - már csak dermednie kell |
|
Hát nem guszta? |
|
Beléd harapok! |
Hogyhogy még mindig van Anyu-féle lekvárod???
VálaszTörlésMég csomó van, állandóan tukmálja, és nem fogy.
VálaszTörlés