Bundás kenyér forró, citromos teával... ez is olyan gyerekkori életérzés, nem? Hétköznap nem állok neki, de egy havas szombati reggelen belefér. Ráadásul csomó tojás van itthon (anyu tyúkocskái szerencsére tojnak rendesen), el kell használni valamire.
- Néhány tojást villával felverek. Ma reggel 6 db-ot használtam, de ha épp kevés a tojás itthon, akkor teszek bele tejfölt, úgy verem fel, és akkor kevesebbre van szükség.
|
Felvert tojás |
- A tojásba kenyérszeletet mártogatok. Mindkét oldalát jól megforgatom benne.
|
Kenyér a tojásban |
- A kenyeret villával kiemelem a tojásból, kicsit lecsöpögtetem és forró olajjal teli serpenyőbe teszem.
|
Csöpög a kenyér |
|
Sülnek a kenyerek |
- Ha az egyik oldal megsült, megfordítom, és megsütöm a másik oldalát is.
|
Sül a másik oldal |
- Ha a másik oldal is megsült, kiveszem az olajból, lecsöpögtetem és mind megeszem.
|
Bundáskenyér-hegy |
Nehéz elképzelnem, de például Törökországban a bundás kenyeret porcukorral eszik. És
Nigellának is láttam egy olyan műsorát, amiben
eper öntetet csinált hozzá. Bizarr... Aki kipróbálta édesen, mesélje már el, hogy milyen élmény volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése