Nem akarok más tollával ékeskedni, a receptet Nagy Parajtól (a húgomtól) kaptam. Ő szokott ilyen sütit sütni, de sajnos régen csinált utoljára. A héten megkértem, hogy írja le a hozzávalókat, de mivel tényleg nagyon régen csinálta, csak úgy kb-re tudta megmondani, mi kell bele. Nem baj, azért belevágtam.
A tészta alapreceptje szinte megegyezik a
túrós pogácsáéval. A csigához fele adagot gyúrok, úgy lesz egy tepsinyi (és a túró másik felét majd felhasználom a töltelékhez).
Hozzávalók
a tésztához
:
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 40 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- aszalt gyümölcsök (kb. 3 maréknyi)
- mandula (kb. 2 maréknyi)
- Fél kiló túrót villával összetörök.
|
Túró |
- A túró felét a vajjal, liszttel, sütőporral és porcukorral összegyúrom
|
Hozzávalók |
|
Gyúrás |
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom.
|
Tészta |
|
Kinyújtva |
- A túró másik felét összekeverem a cukorral, az apróra vágott gyümölcsökkel és mandulával. Aki szereti, tegyen bele mazsolát, akkor nem kell a szilvát vagdosni.
|
Belevalók |
|
Aprítás |
|
Töltelék |
- A tésztát megkenem tejföllel (vagy tejjel).
|
Tejföllel megkenve |
- Egyenletesen eloszlatom rajta a tölteléket.
|
Helyén a töltelék |
- A tésztát felcsavarom, mintha bejgli lenne.
|
Tészta felcsavarva |
- Szeleteket vágok belőle, és a csigákat szorosan egymás mellé, sütőlapra teszem.
|
Tészta felcsavarva |
|
Csigák |
- 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöm.
|
Sült csigák |
- A csigákat szétszedem és tálalom.
|
Túrós csiga |
|
Túrós csiga |
Kicsit tulsutotted, nem? (Bocs, ismet ekezetek nelkul vagyok.) Ja, es ne hivja Nagy Parajnak!!!
VálaszTörlésMég így is úgy tűnt, hogy nyers, de aztán mégsem. Viszont a mandulát annyira nem éreztem benne, te hogy szoktad beletenni?
TörlésHát... az enyém eleve tökre más, úgyhogy nyugodtan sajátodnak tekintheted ezt a változatot. :)
VálaszTörlésEgyébként szeletelt mandulát szoktam beletenni - azt nem aprítom fel még utána.