Számomra az igazi sajtos rúd az, aminek a tésztájában is sajt van. Attól függően, milyen sajtot teszek bele, mindig más az íze, ezért "nem lehet megunniiiiiii, ez az, amit nem lehet megunniiiiii", ahogy a
régi reklám is mondja - na persze nem az én sajtos rudamra.
- 25 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 10 dkg reszelt sajtot, 1 dl tejszínt és egy csipet sót összegyúrok.
|
Hozzávalók |
- Először nehezen adja meg magát, de ahogy a vaj olvad a kezem melegétől, egyre jobban összeáll a tészta.
|
Gyurma |
|
Összeállt a tészta |
- Célszerű ilyenkor 1-2 órára hűtőbe tenni pihenni (akár egész éjszakára is), de van, hogy erre nincs idő. Egyébként ez az a típusú tészta, amit le is lehet fagyasztani és alkalomadtán elővenni, ha hirtelen kell sütni valamit.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkára teszem és kb. 1 cm-esre kinyújtom.
|
Tésztanyújtás |
- Éles késsel csíkokat vágok belőle.
|
Rudak |
- A rudakat tepsibe teszem úgy, hogy ne érjenek össze.
|
Rudak |
- Egy egész tojást összekeverek és megkenem vele a rudak tetejét. Ez egyrészt színt ad neki sütéskor, másrészt odatapasztja a sajtot. Tojás helyett tejjel is meg lehet kenni.
|
Tojás |
|
Ecsetelés |
- Megszórom sajttal.
|
Sajttal megszórva |
- 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg szépen meg nem pirul. Ez kb. 20-25 perc, aki ropogósabban szereti, süsse tovább.
- Kész. Lehet enni.
|
Sajtos rudak |
|
Sajtos rudak |
Jééé, csoportosan szerepelnek az alapanyagok :)
VálaszTörlésMa valakitől építő jellegű kritikát kaptam, gondoltam, megfogadom :)
VálaszTörlés