Számomra az igazi sajtos rúd az, aminek a tésztájában is sajt van. Attól függően, milyen sajtot teszek bele, mindig más az íze, ezért "nem lehet megunniiiiiii, ez az, amit nem lehet megunniiiiii", ahogy a
régi reklám is mondja - na persze nem az én sajtos rudamra.
- 25 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 10 dkg reszelt sajtot, 1 dl tejszínt és egy csipet sót összegyúrok.
 |
Hozzávalók |
- Először nehezen adja meg magát, de ahogy a vaj olvad a kezem melegétől, egyre jobban összeáll a tészta.
 |
Gyurma |
 |
Összeállt a tészta |
- Célszerű ilyenkor 1-2 órára hűtőbe tenni pihenni (akár egész éjszakára is), de van, hogy erre nincs idő. Egyébként ez az a típusú tészta, amit le is lehet fagyasztani és alkalomadtán elővenni, ha hirtelen kell sütni valamit.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkára teszem és kb. 1 cm-esre kinyújtom.
 |
Tésztanyújtás |
- Éles késsel csíkokat vágok belőle.
 |
Rudak |
- A rudakat tepsibe teszem úgy, hogy ne érjenek össze.
 |
Rudak |
- Egy egész tojást összekeverek és megkenem vele a rudak tetejét. Ez egyrészt színt ad neki sütéskor, másrészt odatapasztja a sajtot. Tojás helyett tejjel is meg lehet kenni.
 |
Tojás |
 |
Ecsetelés |
- Megszórom sajttal.
 |
Sajttal megszórva |
- 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg szépen meg nem pirul. Ez kb. 20-25 perc, aki ropogósabban szereti, süsse tovább.
- Kész. Lehet enni.
 |
Sajtos rudak |
 |
Sajtos rudak |
Jééé, csoportosan szerepelnek az alapanyagok :)
VálaszTörlésMa valakitől építő jellegű kritikát kaptam, gondoltam, megfogadom :)
VálaszTörlés