Jelentem, ha nem is 5 perces, de ijedtségre semmi ok, fél óra alatt azért meg lehet küzdeni a feladattal. Az íze pedig? Aki szereti a dupla-tripla sajtos dolgokat, az imádni fogja.
És a recept:
1 zacskó mélyhűtött leveles tészta - felengedés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal. 200 fokon pirosra sütjük.
Mindegyiket félbevágjuk és megtöltjük sajtkrémmel, megforgatjuk reszelt sajtban.
Sajtkrém :
20 dkg reszelt sajtot, 3 tojássárgájával , 3 dkg liszttel, 1,5 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 5 dkg vajjal habosra kikeverni..
(Ugyanezt a krémet apró képviselőfánk gombócokba is tölthetjük!)
A krém nekem egy csomag tésztához kicsit soknak tűnt, úgyhogy csak kb. kétharmadát csináltam meg, azaz 2 tojássárgáját fél kanál liszttel és 1 dl vízzel főztem össze. A vajat kifelejtettem belőle, de szerintem nem hiányzott belőle.
A kenésben Manócska segédkezett, biztos ezért lettem olyan hamar kész vele :)
A kiszaggatott pogácsákat tojásfehérjével megkenjük |
Fő a sajtkrém |
Kisültek a pogik |
Megtöltve, hengergetve |
Jahh, hát azt elfelejtetted korábban mondani, hogy volt segítséged!!! :D
VálaszTörlésÚgy könnyűűűű
No, meg a vaj kihagyásával is spóroltál az időn :D
VálaszTörlésÚjra meg kell csinálnod és ismét mérned kell a perceket!
Na jó, majd még csinálok :) De akkor a tésztát is én gyúrom.
TörlésSőt, szerintem Adrika még a szórásban is segített. Valójában azt hiszem, hogy az összes piszkos és pepecselős munkát vele csináltattad, te csak fotóztál :D
Törlés