Hozzávalók:
- fél kg brokkoli
- 10 dkg reszelhető sajt (füstölttel finomabb, de a trappista is jó)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- só, bors
- szalonna
Elkészítés:
- A brokkolit megmosom, rózsáira szedem, a zöldségeket meghámozom, karikára vágom.
- Kb. 2 liter sós vízben felteszem főni a zöldségeket.
- Ha megpuhultak, leveszem a tűzről és botmixerrel összeturmixolom. Maradhatnak benne nagyobb darabok is, hogy legyen mire harapni.
- Mielőtt visszateszem a tűzre, beleöntöm a tejszínt, jól elkeverem.
- Ha felforrt, hozzáadom a lereszelt sajtot, addig keverem, míg elolvad.
- Adok hozzá egy kis borsot.
- Rottyan egyet és már kész is.
- Pirított szalonnadarabokkal tálalom (ez opcionális)
Brokkolikrémleves |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése