Keresés ebben a blogban

2014. március 20., csütörtök

Sajtos burgonya

Sajnos életem párja rettentően válogatós és csak két köretet hajlandó elfogyasztani: rizs vagy krumpli. Éppen ezért kénytelen vagyok máguskodni, hogy egy kicsit változatosabbá tegyem az étkezéseket és kiszabaduljunk a párolt rizs-sült krumpli varázsából.
A következő körethez az alapötletet az Interneten több helyen is fellelhető burgonyatorta receptekből vettem. Ha csatos tortaformában csináltam volna, akkor ez ugyanúgy szeletelhető lenne.
Hozzávalók:
  • 7-8 nagy fej krumpli
  • 1 doboz (10-15 dkg) feta sajt
  • 10-15 dkg reszelt sajt (trappista, Karaván)
  • 3 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • vaj az edény kikenéséhez
Elkészítés:
  1. A krumplit megpucolom, vékony karikákra vágom.
  2. A tejszínt összekeverem a feta sajttal, sózom, borsozom.
  3. Egy közepes jénai tálat vastagon kivajazok.
  4. Lerakok egy réteg krumplit, kicsit megsózom, meglocsolom a sajtos tejszínnel, rászórok egy kis reszelt sajtot.
  5. Első réteg

  6. Az előző lépést addig ismételem, míg a tál meg nem telik. A tetejére jó sok reszelt sajtot szórok.
  7. Tele a tál

  8. Lefedem a tálat és 200 fokos sütőben addig sütöm, míg a krumpli meg nem puhul (kb. fél óra).
  9. Leveszem a tetőt és egy kicsit pirítom még a sajtot.
Kész
Egy kis salátával önálló ételként is el tudom képzelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése