Nagyon szeretem a padlizsánkrémet, viszont nincs energiám fél napokat pepecselni vele, ezért kitaláltam ezt a receptet. Ám sajnos ez csak akkor gyors, ha az ember lánya olyan szerencsés mint én, és csücsül a polcon egy-két üveg télire eltett lecsója.
- Bekapcsolom a sütőt 170-180 fokra és a padlizsánt ráteszem a rácsra sülni.
- Padlizsánja válogatja, mikor készül el, úgyhogy nézegetni kell. Szerencsére könnyű észrevenni, mert a héja mély liláról világos barnára változik.
|
Így néz ki a sült padlizsán |
- A padlizsánt ildomos fa eszközökkel feldolgozni (pl. fa késsel pucolni) mert fémmel érintkezve állítólag megfeketedik és keserű lesz. Szóval aki kipróbálja, az ne kövesse a képen látható példámat :) Mindenesetre -talán azért, mert rozsdamentes kést használtam- nem vettem észre, hogy keserű lenne.
Szóval meghámozom a padlizsánt. Ha rendesen megsült, akkor a héját nagyon egyszerű lehúzni.
|
Padlizsán hámozás |
|
Megpucolva |
- A megpucolt padlizsánt felkockázom, műanyag edénybe teszem.
|
Kék edényben |
- Leveszek a polcról egy üveg lecsót és a padlizsánra öntöm. Friss lecsóval még nem próbáltam, de szerintem azzal is hasonlóan finom lesz a végeredmény.
|
Lecsó |
- Botmixerrel krémes állagúra turmixolom és kész is. Én fehér kenyérrel szeretem, de van, aki arra esküszik, hogy pirítóssal a legfinomabb.
|
Turmix |
|
Padlizsánkrém |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése