Nem mondanám, hogy Olaszországban megállná a helyét, de mi szeretjük, és mikor egyöntetűen spagettire szavazunk ebéd gyanánt, akkor mindannyian erre gondolunk. Amit most leírok, ez az alapváltozat, amit ízlés szerint lehet még turbózni szalonnával, zöldségekkel, más fűszerekkel.
Hozzávalók
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Darált hús
- Paradicsomlé
- Sűrített paradicsom
- Olívaolaj
- Fűszerek
|
Hozzávalók (kivéve a háttérben látható pomelo) |
Elkészítés
- A tésztát felteszem főni. Ha valakinek ennél több instrukcióra van szüksége a tésztafőzésről, az Ázsiai garnélás tészta c. bejegyzés 1. pontjában bővebben írok róla.
- A vörös- és fokhagymát megpucolom, felaprítom.
- Kevés olívaolajon megpárolom.
|
Hagyma párolása |
- Kis idő múlva hozzáadom a darált húst, és jól átkeverem, hogy a hús is kapjon a hagymás olajból.
|
Darált hús |
- Sózom, borsozom, megszórom oregánóval, bazsalikommal és tovább párolom-pirítom.
|
Hús fűszerezve, párolva |
- Ha a hús megpirult, felöntöm paradicsomlével és hozzáadok egy kis doboz paradicsompürét is. Ha savanyú, akkor megcukrozom.
|
Paradicsomlével |
- Az egészet összerottyantom, és ezzel a szósz kész is van.
- Közben valószínűleg megfőtt a tészta is, amit leszűrök.
- Tálalom.
|
Jó étvágyat! |
Én is hasonlóan csinálom, de utána még beteszem a sütőbe a tetején sajttal és még egy 15 percig sütöm is (amíg a sajt megpirul a tetején) :) Ha van kedved próbáld ki :) érdemes. Esetleg bár sokak szerint a csirkemell száraz, de darált csirkemellel is isteni :)
VálaszTörlésEz akkor már majdnem olyan, mint a görög pastitio, csak ott még egy kis besamelt is tesznek a sajt alá. Azt is nagyon szeretem, nem is értem, miért nem szoktam mostanában csinálni.
TörlésŐszintén szólva én sem szoktam darált csirkemellet használni semmihez, de ki fogom próbálni :) Úgyis fogyózni kell.