Keresés ebben a blogban

2013. december 8., vasárnap

Egybefasírt uborkával

Az előző bejegyzésben elkezdett menü folytatása: egybefasírt uborkával. Ez is a Minden napra egy menü c. könyvből készült. Első olvasatra számomra kicsit bizarrnak tűnt, hogy a fasírt mellé uborkát is süssek, de a végeredmény meggyőzött.
Hozzávalók:

  • 15 g szárított vargánya (ezt nem kaptam, úgyhogy kihagytam)
  • 4 szelet kenyér
  • 700 g darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 3 egész tojás
  • 1 db uborka (500 g)
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • zsiradék a sütéshez
  • só, bors
  • keményítő (én nem használtam)
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
  1. A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe. 
  2. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összedaráljuk a darált hússal, apróra vágott hagymával, tojással, mustárral.
  3. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tepsit kizsírozzuk, és rajta hosszúkásra formázzuk a fasírtot.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
  6. Az uborkát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  7. 20 perc után a vargányát a levével együtt, valamint az uborkát a fasírt köré tesszük.
  8. Letakarjuk és még 30 percig sütjük.
  9. A sült zöldségeket összekeverjük a tejföllel, felforraljuk, keményítővel besűrítjük.
  10. A fasírtot felvágjuk és uborkaágyon tálaljuk.
Én annyit módosítottam, hogy a tejfölös uborkát tárkonnyal ízesítettem és a fasírt mellé kínáltam, illetve egy kicsit tovább sütöttem, mert úgy szeretem, ha jól megpirul. A fiúk főtt rizst, én sült zöldségeket kaptam mellé. Az eredeti recept kapros burgonyát javasol hozzá.
Fasírtbuci
Tálalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése