A leves hozzávalói:
- 500 g póréhagyma
- 30 g vaj vagy margarin
- 1,5 l húsleves (az eredeti receptben fél liter szerepel, de az szerintem kevés)
- 100 g füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- só, bors
- szerecsendió (én ezt kihagytam)
- 100 g angolszalonna
- 1 csokor petrezselyem
Ezek közül az angolszalonna és a póréhagyma okozott némi fejtörést. Ám egyik nap nagy meglepetésemre megláttam néhány árva póráhagymát a zöldségek között, és igaz angolszalonnát végül nem kaptam, de hasonlót igen.
Elkészítés:
- A póréhagymát meghámozzuk, megmossuk, karikára vágjuk.
- Vajon megpároljuk.
- Felöntjük húslevessel és kb. 15 percig főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük. Az eredeti recept szerint a hagyma negyedét ki kell szedni, és csak a többit pürésíteni, én ezzel nem vacakoltam.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot, tejszínt és felforraljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
- Tálaláskor az angolszalonnát és a petrezselymet felaprítjuk, a félretett póréhagyma karikákkal együtt a levesre halmozzuk. Én ezt annyiban módosítottam, hogy a szalonnát kis zsíron megpirítottam, és nem tettem félre hagymakarikát.
Nagyon finom lett! Sajnos tehetségtelen fotós vagyok, élőben sokkal jobban nézett ki.
Póréhagymaleves |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése