Keresés ebben a blogban

2014. január 1., szerda

Pezsgős csirkemell

Csendesen töltöttük a szilvesztert, otthon, TV-t nézve. Nem volt zene, tánc, alkoholizálás, éppen csak koccintottunk éjfélkor egy kis pezsgővel, aminek nagy része így megmaradt. Kiönteni sajnáltam, és úgyis napok óta tejszínes tésztára vágytam, úgyhogy összeütöttem ezt a pezsgős-tejszínes szószt. Ha nincs otthon csirkemell, lehet beletenni szalonnát, gombát vagy bármit, amit az ember fia-lánya a tejszínes szószokba tesz. Az alkohol és a pezsgő íze főzés közben elpárolog, a végén csak egy kis enyhe pikáns íz marad. Célszerű száraz pezsgőből csinálni, mert különben kicsit édeskés lesz.

Hozzávalók
  • Fél kiló filézett csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 dl pezsgő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • olaj
Elkészítés
  1. A csirkemellet apró kockákra vágom, fűszerezem (grill fűszersó, vagy csak simán só-bors) és kevés olajon kisütöm.
  2. A kisült csirkemellkockákat tányérra szedem és az edényben maradt olajon megpárolom az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Felöntöm pezsgővel, hozzáöntöm a tejszínt és felforralom. Ha nem elég sűrű, elkeverek benne kb. 1 evőkanál lisztet.
  4. Hozzáadom a sült csirkemellet, egyet rottyantom és kész is.
Rizs vagy penne tészta illik hozzá.
Pezsgős csirke
Újévi fogadalom: 2014-ben fejlesztem fotótudásom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése