Keresés ebben a blogban

2012. július 19., csütörtök

Cukkini tócsni

Lassan a könyökömön jön már ki a rántott cukkini, úgyhogy ideje kicsit kreatívnak lenni és valami mást csinálni a rengeteg cukkiniből, ami a kertben termett.
Jól megtermett cukkini
Valahol olvastam, hogy nem csak krumpliból, cukkiniból is lehet tócsnit csinálni... végülis miért ne? Így készül:
  1. A cukkinit megmosom, meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. 
  2. Cukkini lereszelve
  3. Adok hozzá sót, 1-2 tojást, tejet, lisztet és jól összekeverem. Nem tudok mennyiséget írni, próbálgatni kell, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  4. Hozzávalók
    Tészta
  5. Egy serpenyőben olajat melegítek, és kanállal tésztakupacokat lapogatok bele.
  6. Sül a tócsni
  7. Ha a tócsnik egyik fele megsült (néhány perc), megfordítom őket és megsütöm a másik felét.
  8. Sül a másik fele
  9. Ha mindkét fele megsült, lecsöpögtetem, papírtörlőre szedem és már lehet is enni.
Tócsni

2 megjegyzés:

  1. Guszta ez a cukkini-macok Spenótka ! :) (Macok=tócsni Gyöngyös környékén.)
    Gratula,
    Zita

    VálaszTörlés
  2. Én berétnek ismertem gyerekkoromban, mifelénk úgy hívják. A tócsnizás már csak itt Pesten ragadt rám :)

    VálaszTörlés