Lassan a könyökömön jön már ki a rántott cukkini, úgyhogy ideje kicsit kreatívnak lenni és valami mást csinálni a rengeteg cukkiniből, ami a kertben termett.
|
Jól megtermett cukkini |
Valahol olvastam, hogy nem csak krumpliból, cukkiniból is lehet tócsnit csinálni... végülis miért ne? Így készül:
- A cukkinit megmosom, meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem.
|
Cukkini lereszelve |
- Adok hozzá sót, 1-2 tojást, tejet, lisztet és jól összekeverem. Nem tudok mennyiséget írni, próbálgatni kell, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen.
|
Hozzávalók |
|
Tészta |
- Egy serpenyőben olajat melegítek, és kanállal tésztakupacokat lapogatok bele.
|
Sül a tócsni |
- Ha a tócsnik egyik fele megsült (néhány perc), megfordítom őket és megsütöm a másik felét.
|
Sül a másik fele |
- Ha mindkét fele megsült, lecsöpögtetem, papírtörlőre szedem és már lehet is enni.
|
Tócsni |
Guszta ez a cukkini-macok Spenótka ! :) (Macok=tócsni Gyöngyös környékén.)
VálaszTörlésGratula,
Zita
Én berétnek ismertem gyerekkoromban, mifelénk úgy hívják. A tócsnizás már csak itt Pesten ragadt rám :)
VálaszTörlés