Az újrahasznosítás tipikus esete: három napja esszük a sült húst, a hátunk közepére sem kívánjuk, de még mindig rengeteg van, kidobni viszont sajnáljuk... Ekkor jön a zseniális ötlet: legyen pástétom belőle! És a sült hús megújul, ismét boldogan esszük, és nem került a kukába semmi.
A pástétomban az a jó, hogy az ember gyakorlatilag azt pakol bele, amit akar. Aztán összedarálja, és senki sem tudja, mi került bele :) Egyébként a pástétomgyártásban szerintem a franciák verhetetlenek. Legutóbb tavaly nyáron jártam arrafelé, és napokig kimért patét ettem. Egyszerűen nem jövök rá, mitől annyira finom, nem tudom reprodukálni. De lehet, hogy nem is akarom tudni, hogy mi van benne... igen, azt hiszem jobb, ha nem tudom.
- A maradék sült húst néhány főtt tojással együtt egy tálba pakolom. Jó, ha marad rajta egy kis zsír is, könnyebben kenhető lesz.
|
Sült hús és főtt tojás |
- Nyomok rá mustárt és pirosaranyat (ízlés szerint).
- Botmixerrel összeturmixolom (anyukám régebben húsdarálóval szokott ilyeneket csinálni).
|
Turmixolás |
|
Pástétom |
- Friss kenyérrel (ennek hiányában kiflivel, zsemlével) megeszem.
|
Hamm |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése