Hozzávalók:
- fél fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- kevés olaj
- pirospaprika
- 6-7 szem közepes nagyságú krumpli (lehet több is)
- 1 egész tojás
- liszt
- só
- majoránna
- néhány szál virsli
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk
- Néhány perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és fehérrépát is. Lefedjük, és tovább pirítjuk-pároljuk.
- Újabb néhány perc után lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával.
- Felengedjük hideg vízzel és visszahúzzuk a tűzre.
- 2 krumpli kivételével a többit apró kockákra vágjuk, és az egészben hagyottakkal együtt beletesszük főni a levesbe.
- Ha a krumplik megfőttek, a két egészben hagyottat kihalásszuk a levesből. Egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, csipet sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, közepesen kemény tésztát kell kapni.
- A tésztából apró gombóckákat formázunk, amit belefőzünk a levesbe. A gombóckák akkor főttek meg, ha feljöttek a leves tetejére.
- Amíg a gombócok főnek, néhány virslit felkarikázunk és azt is a levesbe főzzük.
- Sóval, majoránnával ízesítjük.
Leves |
Tálalva |
Az elején lehet egy kis szalonnát, kolbászt is pirítani a zöldségekkel együtt, úgy még finomabb. A végén tejföllel is behabarhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése