Ez a recept (illetve a fotók) már régóta csücsül a laptopomon, arra várva, hogy megosszam a nagyközönséggel. Talán azért, mert minden egyes alkalommal, mikor készítem, csak úgy összedobálom a hozzávalókat, még körülbelülre sem tudom megmondani a mennyiségeket, és nem akartam kiszúrni a kevésbé gyakorlottakkal. Viszont annyira finom, hogy vétek lenne veszni hagyni, úgyhogy mégis leírom, tessék kísérletezni :)
- Fogok egy darab fagyasztott vadlazacot. Ezt a példányt pl. a Lidl-ben vettem, 4 ilyen tömb van egy dobozban.
|
Vadlazac |
- A lazacot felteszem kb. 1,5-2 l húslevesben főni. Ha nincs otthon húsleves, akkor víz és leveskocka is megteszi.
- Ahogy melegszik a leves, olvad a hal, fakanállal folyamatosan nyomkodom szét. Először nem szép látván, valljuk be.
|
Nyomkodás |
- A szétnyomkodott hal nagyon hamar megfő, onnan látszik, hogy kifehéredik. Utána öntök bele paradicsomlét és főzőtejszínt. Fogalmam sincs, hogy mennyit, közben kóstolgatom :)
- Szalonnadarabkákat pirítok, és azt a levesbe szórva tálalom. Így néz ki:
|
Lazackrémleves |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése